Menu

STAALPRODUCTIE EN RECYCLING

In het licht van de huidige klimaatverandering en dringende noodzaak om broeikasgassen zoals CO2 te verminderen, is de staalindustrie onderdeel van een groter debat. De productie van staal gaat immers vaak gepaard met veel uitstoot. Toch onderstrepen alternatieve productieprocessen en andere voordelige eigenschappen van staal onze overtuiging:

STAAL IS NIET HET PROBLEEM, MAAR ONDERDEEL VAN DE OPLOSSING

Staal is dankzij zijn lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid een veelgevraagd materiaal. Vergeleken met andere materialen zoals beton of hout, heeft staal nog een groot voordeel dat in de toekomst alleen maar belangrijker wordt: staal kan zonder kwaliteitsverlies oneindig vaak worden gerecycled.

  • LAGER ENERGIEVERBRUIK: Met behulp van recycling bespaart de staalindustrie genoeg energie om jaarlijks ruim 18 miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien.
  • LAGERE UITSTOOT: Het recyclen van staal uit één auto vermindert de broeikasgassen met dezelfde hoeveelheid als de gassen die vrijkomen bij het gebruik van ruim 550 liter benzine.

 

 

DE ZEVEN STAPPEN VAN STAALRECYCLING

 

 

DE DRIE ROUTES VAN STAALPRODUCTIE

Wanneer we het over staalproductie hebben, denken we al snel aan hoogovens. Bij deze energie-intensieve route wordt er in een hoogoven gietijzer geproduceerd, waarna dit tot ruw staal wordt verwerkt door toevoeging van zuurstof.

Een andere productiemethode is het gebruik van een vlamboogoven. Hierbij wordt gerecycled staalschroot of sponsijzer uit ijzererts tot ruw staal versmolten.

In vergelijking met de conventionele hoogovenmethode veroorzaakt een vlamboogoven tot 80% minder CO2-uitstoot. Aangezien er in dit proces nog steeds sprake is van emissies, groeit de wens naar staalproductie met een nog grotere reductie van CO2-uitstoot met behulp van hernieuwbare energiebronnen en groene waterstof.

 

 

MEER INFORMATIE

Groen Staal

Meer informatie

Veelgestelde Vragen

Meer informatie

0ee3e91c-9ee2-4491-bcd0-a8302a4edd7e
Woordenlijst

Meer informatie

 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heeft u nog vragen? Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stuur ons een bericht; onze experts staan u graag te woord.

Leuk dat u meer wilt weten over Groen Staal!

Bedankt voor uw e-mail! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden. Met vriendelijke groet, Kloeckner Metals

Error!

The form couldn't be submitted. Please try again.

Back to form