Duurzaamheid

DRAAG MET UW BESTELLING BIJ AAN EEN BETER KLIMAAT

Met één klik steunt u gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Hoe kan ik de CO2-uitstoot van mijn bestelling bij Kloeckner Metals ODS Nederland verminderen?

Wij bieden u de mogelijkheid om de CO2-uitstoot als gevolg van de levering en verpakking van uw bestelling te verminderen door deze te compenseren. Bij het afronden van uw bestelling kunt u een extra bedrag van € 0,89 kiezen ter compensatie van de CO2-uitstoot die door uw bestelling wordt gegenereerd. Deze betaling helpt om de voetafdruk van uw bestelling te verkleinen.

In een proefproject betaalt Kloeckner Metals ODS Nederland dit bedrag in eerste instantie voor u. Dit bedrag wordt berekend op basis van de gemiddelde uitstoot van transport door de Klöckner holding, de actuele CO2-prijs en de bestellingen in de Onlineshop. In deze fase van het proefproject kunnen wij het compensatiebedrag nog niet aanpassen aan uw individuele winkelmandje, maar kunnen wij alleen een vast bedrag weergeven.

Wat gebeurt er met het geld nadat ik de klimaatbeschermingsbijdrage heb gekozen?

De Klöckner holding werkt samen met de Duitse non-profitorganisatie atmosfair op het gebied van CO2-compensatie en klimaatbescherming. Bij elke klik gaat er € 0,89 naar een project voor CO2-reductie op het gebied van waterkracht in Honduras.

Wij steunen bijzonder doeltreffende projecten die niet alleen gericht zijn op de vermindering van CO2. Wij selecteren projecten die zijn gecertificeerd volgens erkende normen, die voldoen aan onze eis om de klimaatverandering op duurzame wijze te beperken en die lokale gemeenschappen bij het proces betrekken.

Welke compensatieprojecten steunen wij?

In samenwerking met atmosfair steunen wij een kleine waterkrachtcentrale in Honduras. Deze zorgt voor een stabiel elektriciteitsnet ter plaatse en legt elektriciteit aan in vier afgelegen dorpen. Voorheen gebruikten de mensen daar voornamelijk hout om te koken en dieselgeneratoren om elektriciteit te produceren. Doordat de centrale het hele jaar door groene stroom aan het nationale elektriciteitsnet levert, ontstaat een stabiel netwerk. Hierdoor wordt ook de energievoorziening verbeterd in de dorpen die reeds op het elektriciteitsnet waren aangesloten. Voorheen waren ernstige spanningsschommelingen en stroomonderbrekingen de regel. Het project is gecertificeerd volgens de hoogste normen, het Clean Development Mechanism (CDM) van de VN en de Gold Standard van de Zwitserse Gold Standard Foundation.

Bovendien is de Klöckner holding al CO2-neutraal. Wij richten ons altijd eerst op maatregelen die CO2 besparen. Op dit moment kan echter niet alle uitstoot in de hele bevoorradingsketen worden voorkomen. Daarom wordt deze uitstoot voor Scope 1 (directe eigen uitstoot) en Scope 2 (uitstoot voor door ons ingekochte energie) gecompenseerd door hoogwaardige klimaatbeschermingsprojecten. Klöckner & Co steunt twee klimaatbeschermingsprojecten in Nepal en Rwanda in samenwerking met atmosfair. Beide projecten zijn gecertificeerd volgens de hoogste normen, het Clean Development Mechanism (CDM) van de VN en de Gold Standard van de Zwitserse Gold Standard Foundation.