Webinar: Nexigen®

Verduurzamen met Nexigen®: De volgende generatie van staal- en metaaloplossingen met een lagere CO2-uitstoot

Wilt u met uw bestelling bijdragen aan een beter klimaat? Hoe groot is de koolstofvoetafdruk van uw bedrijf? Welke initiatieven neemt uw bedrijf om te voldoen aan de vraag naar duurzame productie van eindgebruikers?

Wij zijn erg verheugd om u te laten weten dat wij als Kloeckner Metals Netherlands binnenkort een Webinar organiseren om u meer inzichten te verschaffen van ons duurzame merk Nexigen®. Wij inspireren u graag en wellicht kunnen wij u helpen met het beantwoorden van uw vragen omtrent duurzaamheid.

In het kort

Onze maatschappij en economie moeten de komende jaren en decennia veranderen als we onomkeerbare gevolgen van klimaatverandering nog willen voorkomen. Dat geldt ook voor de staalindustrie, die momenteel verantwoordelijk is voor 7% van de mondiale CO2-uitstoot. Als een van ’s werelds grootste distributeurs van staal- en metaalproducten die niet producent-gebonden is, willen wij deze emissies helpen terugdringen. Tegelijkertijd willen we nieuwe kansen bieden en onze klanten en hun sectoren in staat stellen om een duurzame waardeketen op te bouwen.

Het Europees Klimaatakkoord geldt dat in 2050 alle Europese bedrijven klimaatneutraal opereren. Ondanks dat er op dit moment nog geen regelgeving is vastgesteld die bedrijven verplicht om klimaatneutraal te zijn, zien we dat de Green Deal van de EU (Europese Commissie) de regels voor onze industrie bepaald.

Allereerst zien we dat dat productiebedrijven verplicht worden gesteld om de productie zo te organiseren dat er zuinig met hulpbronnen wordt omgesprongen. Daarnaast moet de CO2-uitstoot drastisch worden verminderd. Bedrijven zullen hun koolstofvoetafdruk moeten analyseren en alle producten zullen een digitaal productpaspoort (DPP) krijgen.

Als een van ’s werelds grootste distributeurs van staal- en metaalproducten
(die niet producent gebonden is) begint Kloeckner Metals nu. Daarom hebben we Nexigen® opgericht.

Nexigen® Staal van de toekomst

 

 

Onder de naam Nexigen® biedt Klöcker & Co transparante oplossingen op het gebied van materiaal diensten en logistiek met een lagere CO2-uitstoot waarmee onze klanten een duurzame waardeketen kunnen opzetten.

Met de lancering van Nexigen® onderstrepen wij onze ambitie als pionier van een duurzame staalindustrie en zetten wij de volgende stap. Nexigen® stelt onze klanten in staat om op eenvoudige en betrouwbare wijze staal- en metaalproducten met een lagere CO2-uitstoot te kopen.

Daarnaast biedt Kloecker Metals onze klanten een Product Carbon Footprint Verklaring (PCF). Door ons intern ontwikkelde en onafhankelijk gecertificeerde Nexigen® PCF Algorithm berekent de individuele koolstofvoetafdruk van al onze 200.000 producten, van de winning van grondstoffen tot de Cradle to Customer Entry Gate. Dit maakt het mogelijk de broeikasemissies van elk aangekocht product tot op de kilo nauwkeurig te volgen – een groot voordeel voor onze klanten in hun inspanningen om duurzame waardeketens tot stand te brengen.

Voordelen van groen-geproduceerd staal / waarom verduurzamen?

• Verminderen van de gehele CO2-uitstoot van onze industrie
• Voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen
• Concurrentievoordeel
• Toekomstige reguleringen (druk vanuit de overheid, begin nu!)
• Imago
• Aanbestedingen (kans vergroten op overheidsprojecten)

Webinar

Onze Nexigen® Webinar zal worden gehouden op 22 juni om 10.00-11.00 uur. Tijdens het Webinar zullen wij u kennis laten maken met onze Nexigen® oplossingen en u laten zien wat Kloeckner Metals voor u kan betekenen op het gebied van verduurzaming. Het Webinar is bedoeld voor al onze klanten die geïnteresseerd zijn in sustainability!

Kun je het Webinar niet bijwonen? Schrijf je alsnog in en ontvang een terugkijklink!

Presentatie