Terugblik 2022
12/20/2022

Terugblik 2022!

De feestdagen zijn in zicht en 2023 nadert. Alhoewel we enthousiast zijn over het aankomende jaar met mooie dingen in het verschiet willen we toch ook even stilstaan bij alles wat er is bereikt. Er is een hoop gebeurd, bijgekomen en verbeterd. In deze blog zullen we kort stilstaan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar!

2022
Januari

Duurzaamheid

Omdat de staalindustrie bijdraagt aan 7% uitstoot van de gehele mondiale CO2-uitstoot voelen wij ons als organisatie verantwoordelijk in de overgang naar duurzaam geproduceerd staal. In januari 2022 heeft de moedermaatschappij van Kloeckner Metals Nederland, Klöckner & Co zich als 1e bedrijf ter wereld gecommitteerd aan het Europese Klimaatakkoord voor 2040 door middel van de Science Based Targets initiative (SBTi) “Business Ambition for 1.5°” met ambitieuze doelstellingen. In 2030 is het doel om de gezamenlijke directe uitstoot met de helft verminderd te hebben en in 2040 zal alle directe uitstoot netto-nul zijn, voor zowel productie en vervoer als voor uitstoot veroorzaakt door onze medewerkers.

Januari

Nexigen

Ook hebben wij begin dit jaar met trots het merk Nexigen gelanceerd – de transparante oplossing op het gebied van materiaal, diensten en logistiek met een lagere CO2-uitstoot. ‘Groen staal’ was jaren lang een vage term en werd per bedrijf verschillend gedefinieerd. Om daadwerkelijk transparantie te bieden over de hoeveelheid koolstofuitstoot van de gehele waardeketen én om ‘greenwashing’ te voorkomen heeft de Klöckner & Co holding, in samenspraak met Green House Gas Protocol, een gecertificeerd label ontwikkeld, iets wat tot op heden nog niet werd gedaan in de industrie. Alle Nexigen producten worden geclassificeerd op basis van categorieën lopend van START (met fysieke voetafdruk tussen 1750 en 1400 kg CO2 per ton) tot PRIME (400 tot 0 kg CO2 per ton).

Door verschillende samenwerkingen aan te gaan hebben wij ons aanbod Nexigen producten en diensten uit kunnen breiden en zijn wij in staat naast CO2-geminimaliseerd staal ook roestvast staal en aluminium te leveren. 

Mei

Hulp in terughalen antieke PCC tram

In mei hebben wij een bijzonder voorstel gekregen van het Nederlands Transport Museum: zij wilden dolgraag een antieke PCC tram van het Haagse trambedrijf HTM Personenvervoer N.V., gebouwd in 1952, terughalen naar Nederland. De uitdaging voor ons was het vervoeren van een 17-ton zware tram zonder rails. Door creatief te denken hebben we een paar staalprofielen en strips samen gelast tot railramen en die onderling gekoppeld, om in feite een trambaan te creëren. De volgende hindernis was het feit dat het Nederlands Transport Museum tijdens de Corona-crisis de nodige klappen had gekregen, wat ervoor zorgde dat een materiaal als staal wel erg kostbaar werd. Aangezien Kloeckner Metals Netherlands naast fan van fantastische transportmiddelen ook vooral fan is van duurzaamheid, waren wij bereid water bij de wijn te doen om dit exemplaar mede mogelijk te maken. Want duurzaamheid is ook bewaren wat je hebt.

Mei

Maritime Industry Beurs

Ook in mei stond Kloeckner Metals Netherlands in Gorinchem bij de Maritime Industry Beurs. Hier hebben onze accountmanagers gesproken over de laatste ontwikkelingen omtrent groen staal en digitale toepassingen voor de maritieme sector. Ook hebben wij de bezoekers hier laten zien welke producten wij kunnen leveren en hoe 3D gelaserd materiaal helpt om sneller te produceren.

Augustus/september

ESEF Maakindustrie

Drie maanden later stonden wij (van 30 augustus tot 2 september) op de ESEF Maakindustrie in Jaarbeurs Utrecht. Ook hier vertegenwoordigden onze accountmanagers de organisatie door in gesprek te gaan over de laatste ontwikkelingen binnen de sector, onder het genot van een kopje koffie, thee of een drankje.

Daarnaast gaven wij alle bezoekers van onze stand de mogelijkheid om een unieke buitenhaard te winnen. De bezoekers mochten een poging doen om het gewicht van onze 3D gelaserde koker te raden. Hier zijn uiteindelijk vijf gelukkige winnaars uit gekomen!

Oktober

Verder digitaliseren

Alhoewel Kloeckner Metals Netherlands al ruim 2 jaar is aangesloten bij Stichting SCSN (Smart Connected Supplier Network), zijn in oktober de heren van ECI Software Solutions langs geweest om ons een SCSN tombstone te overhandigen ter ere van een prettige samenwerking.

Inmiddels hebben tientallen van onze klanten hun bestelproces geautomatiseerd door ook de aansluiting te maken, dit jaar zijn daar diverse klanten bijgekomen. Wij zijn dan ook bij verschillende klanten op bezoek geweest met een taartje om hen te bedanken voor het mede mogelijk maken van het verder digitaliseren van de Nederlandse maakindustrie. 

November

ISAH Webinar

Isah Business Software en Kloeckner Metals Netherlands zijn beide al jaren betrokken bij de ontwikkeling van SCSN (Smart Connected Supplier Network). Door de brede ervaring die Isah en KMNL hebben opgedaan zijn wij in november samengekomen om tijdens een webinar over de gebruiksgemakken van het digitale netwerk te presenteren. Laurens Kuiper en Rob van den Meijdenberg hebben vanuit de Isah kant uitleg gegeven over de software en ondersteuning en Ralf van Duuren heeft namens onze organisatie uitleg gegeven over hoe wij de aansluiting op het netwerk aanpakken.

Gedurende het jaar..

Winacties

Het hele jaar door zijn wij bezig geweest diverse (win)acties. Zo hebben wij van de zomer klanten met digitale of EDI-orders met een minimale waarde van €1000 unieke “Clean Ocean Kloeckner Metals Netherlands”-badhanddoek geschonken. Zoals eerder genoemd hebben wij de winactie op de ESEF Maakindustrie gehouden, waar vijf bezoekers in de prijzen zijn gevallen en een Kloeckner Metals stove hebben gewonnen.

Met onze Cyber Metal Monday actie hebben online klanten mega korting gekregen. Tot slot stond de laatste actie van het jaar in het teken van het WK. Klanten kregen de mogelijkheid om de eindstanden van het Nederlands elftal in de groepsfase te voorspellen en maakte hiermee kans op een origineel voetbalshirt.

2023
Aankomend jaar...

225-jarige bestaan!

Kloeckner Metals Nederland viert aankomend jaar het 225-jarige bestaan! Om voort te zetten op (win)acties, zal het aankomende jaar in het teken van ons jubileum staan vol met (win)acties en prijzen! Wij zullen deze acties op onze Linkedin en Facebook pagina's aankondigen, dus hou ons hiervoor in de gaten!

Bovendien is eerder deze maand aangekondigd dat Kloeckner Metals ODS Nederland per 1 januari 2023 officieel verdergaan onder Kloeckner Metals Netherlands. De naamsverandering zal geen merkbare verandering met zich meebrengen, er zullen enkel algemene emailadressen veranderen (zie contact pagina).

Namens Kloeckner Metals Netherlands wensen wij allen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar!