Klöckner & Co Groep

Klöckner & Co groep

Kloeckner Metals Netherlands maakt deel uit van de internationale Klöckner & Co Groep.

Klöckner & Co is wereldwijd de grootste producentonafhankelijke distributeur van staal en metalen producten en een van de toonaangevende staalservicecenterbedrijven in zowel de Europese als Amerikaanse markt. De kernactiviteiten van de Groep bestaan uit opslag en distributie van staal en non-ferrometalen en bewerking hiervan in de staalservicecenters.

Klöckner & Co beschikt over een wereldwijd distributie- en servicenetwerk met ongeveer 290 locaties voor opslag en prefabricatie in ruim 20 landen en bedient meer dan 170.000 klanten. Het klantenbestand bestaat uit kleine tot middelgrote staal- en metaalverbruikers, voornamelijk afkomstig uit de bouw en uit producenten van machines en apparatuur. Daarnaast levert Klöckner & Co primaire producten aan de automobiel-, scheepsbouw-, en consumptiegoederenindustrie.

De Klöckner Groep beschikt momenteel over ongeveer 8.600 medewerkers. Met de verkoop van ongeveer 6,1 miljoen ton heeft Klöckner & Co in het boekjaar 2017 een omzet gerealiseerd van ongeveer € 6,3 miljard euro.