Nieuwe hijsbanden: Kloeckner tilt veiligheid omhoog
03/20/2023

Nieuwe hijsbanden: Kloeckner tilt veiligheid omhoog

Veiligheid is van het grootste belang bij het hijsen van zware lasten. Daarom hebben we besloten om over te stappen op de nieuwe, gecertificeerde hijsbanden van Ponsa, die voldoen aan de NEN 1492 norm en zijn voorzien van een blauw label. Deze hijsbanden kunnen hergebruikt worden en hebben een hogere veiligheidsfactor dan de vorige hijsbanden die we gebruikten.

Om ervoor te zorgen dat de hijsbanden op de juiste manier worden gebruikt, willen we u graag op de hoogte brengen van de instructies en regels die bij deze hijsbanden horen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat 5:1 hijslinten volgens de Din 60005 norm alleen geschikt zijn voor eenmalig gebruik en moeten worden vernietigd na gebruik. De 7:1 hijslinten mogen daarentegen hergebruikt worden, mits ze worden gecontroleerd op beschadigingen en vervorming.

De paarse hijsbanden zijn geschikt voor 1 ton bij enkel gebruik, 2 ton bij dubbel gebruik en 800 kg bij gestropt gebruik. Bij gebruik van de hijsbanden is het belangrijk om te controleren of het etiket nog leesbaar is en er geen schade is aan het hijslint. De hijsbanden die bij onze klanten worden geleverd, kunnen na gebruik terugkeren en opnieuw worden gebruikt na controle.

Met deze nieuwe hijsbanden willen we de veiligheid van het hijsproces vergroten en ervoor zorgen dat we onze verantwoordelijkheid nemen om de

Gebruik van de Ponsa app

Om de veiligheid per hijsband te garanderen werken we met de Ponsa app, een applicatie die te downloaden is in de Google Play Store en de App Store. De app biedt verschillende mogelijkheden waaronder de registratie van de hijsbanden, het bijhouden van de actuele status en het opvragen van certificaten.

Iedere hijsband heeft een unieke QR-code op het blauwe etiket, deze is te scannen in combinatie met de Ponsa app. In de app kunt u de historie van de hijsbanden bekijken, waar de status van de hijsbanden in één oogopslag te zien is. Met behulp van het tracking systeem kunt u zien wanneer, hoe vaak en door wie de hijsbanden zijn gebruikt. Bovendien kunt u ook zelf de status van de hijsbanden aanpassen. Wanneer de hijsband beschadigd of vervormd is, kunt u dit gemakkelijk in de app vermelden.

Scan de QR-code of klik hier om de Ponsa app te downloaden: